Állóképesség fejlesztése

Állóképesség fejlesztéseÁllóképesség fejlesztése ...

Aerob, anaerob, pulzuskontroll, pulzuscélzóna, fartlek, intervall, tartós módszer, karvonen képlet, OwnZone

Anaerob vagy aerob állóképesség..... Melyiket is fejlesztjük aktuális programunkkal? Ha az előbbi felsorolásból minden szó jelentésével tisztában vagy, valószínűsíthető, hogy edzésprogramod céljaidnak megfelelő hatást biztosítanak testednek.

A személyi edzéseken pulzus kontroll és az aktuális edzettségi szintedhez igazított edzésprogram biztosítja a a célodnak megfelelő edzéshatást.

Ne feledd! Az edzés közben felhasznált energia mennyisége az edzés intenzitásától és időtartamától függ, az edzéshatást pedig az intenzitás mértéke határozza meg. Az intenzitás nagyságát csak pulzuskontrollal lehet beállítani, mivel mindenkinek más az edzettségi szintje. Egy kezdő nem ugyanazt fogja érezni egy 8km/ó kocogásnál, mint egy edzett személy. A kezdőnek túlterhelés lesz, míg a régóta sportolónak csekély. Így lehet egyikőjük sem a céljainak megfelelő terhelést kapja.

Ezért fontos a pulzus kontrollált edzés. Polár pulzusmérő órát és a hozzá tartozó jeladó övet itt tudod megvásárolni, hogy biztosra mehess az állóképesség fejlesztésben.

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is! Itt megteheted: