5 kőkemény popsiformáló gyakorlat. Személyi edző ajánlásával.

Nemrég megosztottuk az Instagram leghíresebb edzőit, azonban egyik fitness sztár kimaradt a listából. Ő Katya Henry – a fitness ladynek bomba jó alakja van és edzéseit meg is osztja a követőivel. Összeállításunkban láthatjátok a legkíméletlenebb, ám annál hatásosabb fenékformáló gyakorlatait.

Sokan faggatják az irigylésre méltó feneke kapcsán (ami nem véletlen), bár a módszerét egyébként is részletesen ismerteti Instagramon. Véleménye szerint a fenék izmokat edzés során olyan szituációba kell kényszeríteni, tehát olyan gyakorlatokat kell végezni, amiknek teljesítése a fenék jelen állapotában még igen nagy nehézséget okoz. Ez pedig úgy lehetséges, hogy nemcsak egyszerűen guggolgatunk, vagy kitörésezünk, hanem plusz súlyokkal eddzük az izmainkat. Ennek hatékonyságát azzal indokolja, hogy ilyenkor az izmokban mikro-repedések keletkeznek, amiknek regenerálódásakor az izmok egyszerre nagyobbak és vastagabbak is lesznek.

5. Guggolásból végezhetsz több százat is, ha nem helyesen végzed, akkor nem számít annyit és a derekad is fájni fog. Fontos tehát, hogy mindig figyelj a részletekre, a térded sose menjen a lábfejed elé, jól told hátra a fenekedet és felálláskor se nyújtsd ki teljesen a lábadat.

4. Vál szélességnél nagyobb terpeszbe álljunk, tartsuk a földdel merőlegesen a kis súlyunkat. Told hátra a hátsódat, de arra figyelj, hogy a hátad és a karod is végig egyenes maradjon a gyakorlat közben.

3. Ennél a gyakorlatnál ismét lehet szűkebb a terpesz. Az előzőektől eltérően egészen a földig hajolj, a súly érintse is a talajt, a hátad és a karod szintén végig maradjon egyenes, a gyakorlat végén teljesen egyenesedj fel.

2. Egy 5 (edzettebbeknek 10) kg-os tárcsával már kifejezetten kemény ez a gyakorlat, de kezdőknek súly nélkül is sajogni fognak a fenékizmaik. Ha nincs otthon FitBallod, semmi gond, ezt a gyakorlatot úgy is lehet végezni, hogy a földön fekszel és úgy emelgeted a csípőd. Arra figyelj, hogy a feneked jól feszítsd be az emeléseknél, értelemszerűen minél magasabbra bírod emelni, annál jobb és hatásosabb.

1. A klasszikus kitörést biztosan nem kell bemutatni senkinek. Az alábbi gyakorlatnál a kiinduló helyzetből hátra fele, oldal irányba hajlítjuk a lábunkat. Lehetőleg addig hajlítsd a térded, ameddig derékszöget nem zár be a lábaddal, közben a válladat, a hátadat és a karjaidat is tartsd végig egyenesen.

Personal Gym, privát edzőterem amiben segítségedre lehet:

Budapest legfelszereltebb privát edzőterme

Kizárólag profi edzőtermi eszközpark

Teljes légkondicionálás

Kizárólag egy személyes edzések

Privát egyszemélyes zuhanyzási és öltözési lehetőség

Privát környezet, személyi edzővel

Személyi edző által személyre szabott edzéstervek

Személyi edző által személyre szabott étrendek

Személyi edző által személyre szabott kalóriabázis

Személyi edző maximális tudása

Személyi edző maximális motivációja

Személyi edző maximális elhivatottsága

Személyi edzővel súlyzós edzések

Személyi edzővel saját testsúlyos edzések

Személyi edzővel gépi edzések

Személyi edzővel TRX edzések

Személyi edzővel Kettlebell edzések

Személyi edzővel cardio edzések

Szólj hozzá Te is! Itt megteheted: