Már csak az ima segít a Magyar labdarúgó válogatotton?

Égi áldást kérnek a válogatottra: így térhet vissza a helyes útra a magyar csapat.

Telki — Közös imádság segíthet a magyar labdarúgó-válogatottnak. Georges Leekens (68), az új szövetségi kapitány azt is a Kazahsztán elleni pénteki barátságos mérkőzés felkészülési programjának tekinti, hogy a játékosokkal kedden közösen templomba ment.

 – A hit, a vallási meggyőződés mindenki számára szabad. Éppen ezért a csapat tagjai számára nem kötelező megjelenni, de elmegyünk együtt a templomba. Fontosak az ilyen közös programok, és úgy érzem, a futballisták is örömmel veszik, hogy részt veszünk egy ilyesfajta szertartáson – mondta hétfőn Georges Leekens. – Magunkban, egymásban, a társainkban is hinnünk kell, mert most muszáj újjáépíteni az együttest. Enélkül nem léphetünk ismét a győzelem útjára, márpedig ez a cél. Ha valaki nem hisz a sikerben, nem is érheti el azt.

A templomba járás még Dárdai Pál (42) kapitánysága alatt alakult ki a futballválogatottnál. Vele ment el először a gárda a telki Szent István-templomba a focirajongó Harkai Gábor (51) plébánoshoz, aki a korábbi szakvezetőknek is felajánlotta már, ha úgy gondolják, szívesen látja őket – ők viszont nem mentek. A Dárdait váltó Bernd Storck (55) azonban élt a lehetőséggel, majd a hagyományt Leekens is folytatja.

Megkerestük a plébános urat, azonban nem kívánt nyilatkozni. Annyit azért megtudtunk, mindig külön fogadja a válogatottat, s nem szentmisét tart, hanem egy közös imádságot.

– Gábor atya tüneményes ember, valamennyien megszerettük. A hazai és idegenbeli meccsek előtt is rendre felkerestük őt. S ezt a szokást most is tartja a csapat. A programot mindig nagyon várja a gárda – mesélte a válogatottól a 2016-os Eb után visszavonult védő, Juhász Roland (34). – Általában két-három nappal a mérkőzések előtt, vacsora után szoktunk átmenni a templomba, ahol meghallgatjuk a félórás szertartást. A plébános úr motiváló részleteket keres a Bibliából, bátorítja a játékosokat, hangsúlyozza, milyen fontos a kitartás, a küzdelem, hogy elérjük a céljainkat. Valamilyen szinten az együttesből mindenki hisz Istenben, ezért is nagy a létszám a miséken.

Napi két edzéssel készül a csapat

Az imádság mellett természetesen a felkészülés a legfontosabb a pénteki találkozó előtt. A válogatott tagjainak többsége vasárnap és hétfőn érkezett a telki központba. A regeneráció után napi két edzés, csapatértekezlet, videóelemzés és taktikai megbeszélés is vár a társaságra.

Forrás: Blikk

Personal Gym, privát edzőterem amiben segítségedre lehet:

Budapest legfelszereltebb privát edzőterme

Kizárólag profi edzőtermi eszközpark

Teljes légkondicionálás

Kizárólag egy személyes edzések

Privát egyszemélyes zuhanyzási és öltözési lehetőség

Privát környezet, személyi edzővel

Személyi edző által személyre szabott edzéstervek

Személyi edző által személyre szabott étrendek

Személyi edző által személyre szabott kalóriabázis

Személyi edző maximális tudása

Személyi edző maximális motivációja

Személyi edző maximális elhivatottsága

Személyi edzővel súlyzós edzések

Személyi edzővel saját testsúlyos edzések

Személyi edzővel gépi edzések

Személyi edzővel TRX edzések

Személyi edzővel Kettlebell edzések

Személyi edzővel cardio edzések

 

Szólj hozzá Te is! Itt megteheted: