Már csak az ima segít a Magyar labdarúgó válogatotton?

Égi áldást kérnek a válogatottra: így térhet vissza a helyes útra a magyar csapat.

Telki — Közös imádság segíthet a magyar labdarúgó-válogatottnak. Georges Leekens (68), az új szövetségi kapitány azt is a Kazahsztán elleni pénteki barátságos mérkőzés felkészülési programjának tekinti, hogy a játékosokkal kedden közösen templomba ment.

 – A hit, a vallási meggyőződés mindenki számára szabad. Éppen ezért a csapat tagjai számára nem kötelező megjelenni, de elmegyünk együtt a templomba. Fontosak az ilyen közös programok, és úgy érzem, a futballisták is örömmel veszik, hogy részt veszünk egy ilyesfajta szertartáson – mondta hétfőn Georges Leekens. – Magunkban, egymásban, a társainkban is hinnünk kell, mert most muszáj újjáépíteni az együttest. Enélkül nem léphetünk ismét a győzelem útjára, márpedig ez a cél. Ha valaki nem hisz a sikerben, nem is érheti el azt.

A templomba járás még Dárdai Pál (42) kapitánysága alatt alakult ki a futballválogatottnál. Vele ment el először a gárda a telki Szent István-templomba a focirajongó Harkai Gábor (51) plébánoshoz, aki a korábbi szakvezetőknek is felajánlotta már, ha úgy gondolják, szívesen látja őket – ők viszont nem mentek. A Dárdait váltó Bernd Storck (55) azonban élt a lehetőséggel, majd a hagyományt Leekens is folytatja.

Megkerestük a plébános urat, azonban nem kívánt nyilatkozni. Annyit azért megtudtunk, mindig külön fogadja a válogatottat, s nem szentmisét tart, hanem egy közös imádságot.

– Gábor atya tüneményes ember, valamennyien megszerettük. A hazai és idegenbeli meccsek előtt is rendre felkerestük őt. S ezt a szokást most is tartja a csapat. A programot mindig nagyon várja a gárda – mesélte a válogatottól a 2016-os Eb után visszavonult védő, Juhász Roland (34). – Általában két-három nappal a mérkőzések előtt, vacsora után szoktunk átmenni a templomba, ahol meghallgatjuk a félórás szertartást. A plébános úr motiváló részleteket keres a Bibliából, bátorítja a játékosokat, hangsúlyozza, milyen fontos a kitartás, a küzdelem, hogy elérjük a céljainkat. Valamilyen szinten az együttesből mindenki hisz Istenben, ezért is nagy a létszám a miséken.

Napi két edzéssel készül a csapat

Az imádság mellett természetesen a felkészülés a legfontosabb a pénteki találkozó előtt. A válogatott tagjainak többsége vasárnap és hétfőn érkezett a telki központba. A regeneráció után napi két edzés, csapatértekezlet, videóelemzés és taktikai megbeszélés is vár a társaságra.

Forrás: Blikk

 

Szólj hozzá Te is! Itt megteheted: