Nagyobb bicepszet akarsz? Akkor guggolj!!?

Nagyobb bicepszet akarsz? Akkor guggolj!!?

Látszólag talán értelmezhetetlen a cím... de a cikk végére kiderül minden: hogyan lehet adoniszi jelzőket megillető bicepszed… és mi köze ennek az (utált?) láb naphoz!

Elsőnek is… egy kis edzőtermi-kar-kép 

A bicepsz kardinális pont sokunk szemében. Képes vagy talán Te is megszállottan edzeni… csigán, ülve, állva, fekve, szűken, szélesen, be-kiforgatva… lassan annyi pozícióban, hogy a Káma-szútra elbújhatna melletted.
DE! A várt eredmény azonban mégis elmarad….? 

Mégis miért? Hmmm…Mert a kemény láb edzést ellógod?! 

Jó jó, tudom. A láb edzést nem várod úgy, mint a mell-bicepsz napod, pedig ha ITT IS ODATENNÉD magad, akkor annak a felsőtested is hálás lenne.

Miért is? Mert a kemény sorozatokkal végrehajtott, összetett alapgyakorlatok – igen, a guggolás és a felhúzás – roppant kedvező hatással vannak a tested hormonális hátterére.

(Kiegészítésképp: kemény sorozatok alatt azt értem, hogy az adott sorozatból maximum 8-10 szabályos ismétlést tudsz csinálni, de ott is már az utolsó kettőnél eltorzult arccal mantrázod, hogy meg-lesz-ez!)

A guggolás és a felhúzás az egyik legnagyobb erőkifejtéssel járó gyakorlat. Legalábbis nagyobb kihívás, mint koncentráltan bicepszni. Szóval a nagy erőkifejtés hatására olyan építő jellegű feltételeket indulhatnak be a testedben, mely kedvezően befolyásolja az izom növekedését: 

– megnövelik a szervezeted természetes növekedési hormon szintjét
– növelik a természetes tesztoszteron szintet

Igen, ezt természetes úton is elérheted!

Nyilván nem csak a guggolás létezik a hormon-növelő gyakorlatok listáján! Az alábbiak közül mazsolázva garantáltan Neked lesz a legütősebb edzésed! 

Alsótest esetén: guggolás…ugye…kitörés variációk, felhúzások
Felsőtest esetén: húzódzkodás, fekvőtámasz, tolódzkodás, evezések, nyomó gyakorlatok

A hormonális sztorin túl… 

És itt jön képbe még valami! A stabilitási és funkcionális szempontok. A lábunknak fontos tartószerepe van. Ki hitte volna, ezen állunk, járunk-kelünk. Egy erős alváz és törzsizomzat a legstabilabb alap a nagy nyomásokhoz, evezésekhez…szinte bármihez!… de még a francia rudas álló bicepszhez is.

Aki erős alsótesttel és törzzsel rendelkezik annak egész teste erős lesz! Csak akkor tudod kihozni magadból a maximumot, ha MINDEN nagy izomcsoportot UGYANAKKORA erőbedobással erősítesz!

Tehát száz szónak is egy a vége: mielőtt legközelebb is belecsavarodsz a keresztcsigás páros bicepszbe -tegyél a testednek egy szívességet! Értékelt a láb napot és csináld végig becsülettel!

 

Szólj hozzá Te is! Itt megteheted: