You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
kismama-torna-szemelyi-edzo-studioban
kismama-torna-szemelyi-edzes

Kismama torna

A Kölni Német Sportegyetem 2008-as tanulmánya szerint, a sportos nőknek kevesebb fájdalomcsillapításra van szükségük a szülés során, és gátmetszést is jóval kisebb arányban kell náluk végezni. Ráadásul szülés után is könnyebben lendülnek újra formába.

Ezt mondja a tanulmány és én sem állíthatok mást. Igaz, én még nem szültem, de sok vendégemnél volt szerencsém az első hónaptól végig kísérni terhességüket, egészen az utolsó 2 hétig. Sokan úgy jöttek vissza, hogy elmesélték, meg lettek dicsérve a jó kondíciójuk miatt, a szülés közben. Ugyancsak közeli példa, húgom terhessége és szülése is. Nagyon szép és könnyű várandósága volt, az Unokaöcsém megszületése, pedig példa értékű. Ő is sportolt 14 éves kora óta.

A rendszeres sportolás képes a várandóság nehezebb tüneteit elkerülni, felkészít a szülésre és a szülés utáni regenerációt is felgyorsítja. Azonban nem mindegy, hogy mikor kezdünk el sportolni.
Sok helyen olvasni, hogy az első 3 hónapban nem ajánlott az edzés. Ez abban az esetben igaz is, amikor a várandóság előtt nem sportolt a kismama. Azonban, ha rendszeresen vett részt edzéseken, nem kell abbahagyni az edzést az első 3 hónapban.

A várandóság során, a test folyamatosan változik, a hasizmok, a gát és- medencefenék izmai, továbbá a hát izmai egyre növekvő terhelésnek vannak kitéve, mely terhelés elviselése az edzések hatására könnyebbé válik.

Amennyiben szülész orvosod nem tanácsolt el az edzéstől, várlak szeretettel a Personal Gym privát személyi edző termében.

Ha nem szereted a zsúfolt edzőtermeket és szeretnél egy privát személyi edzőteremben edzeni, várlak szeretettel a Personal Gymben, az egyetlen professzionális gépekkel és eszközökkel felszerelt privát személyi edzőteremben. Amennyiben a személyi edzésben látod fejlődésed útját, válassz két személyi edzőink közül.

Havi bérletek
Kérdésed van?
Vedd fel velünk a kapcsolatot az űrlap kitöltésével és 24 órán belül válaszolunk!

Mindig szívesen válaszolunk az edzéssel, a táplálkozással és az életmódváltással kapcsolatos kérdéseire.