Személyi edződként igyekszem olyan cikkeket megosztani veled, amelyek segítik az egészséges életmód kialakítását és megtartását. A mai bejegyzés az önmagunk szeretetéről szól. Az elfogyasztott ételek megváltoztatják a pH-szintet, így az savas vagy lúgos lesz. A meggyőződés szerint a nagy mennyiségű savas ételek fogyasztása károsítja a szervezetet, míg a lúgos vagy semleges ételek fogyasztása javíthat az egészségen. Testünk belső rendszerének 7,0 feletti PH értékre van szüksége; immunológiai, enzimatikus és javító mechanizmusaink mind ebben a lúgos tartományban működnek a legjobban. Ha szervezetünk túlsavasodik, azaz a 7-es PH érték alá kerül, akkor a következő tüneteket tapasztalhatjuk:
alacsony energiaszint fáradtság orrdugulás csalánkiütés izomfájdalom gyenge körmök száraz bőr száraz haj gyakori megfázás és fertőzés fejfájás Ha ezek a tünetek jelentkeznek, és olyan ételeket fogyasztasz, amelyek savasodást okoznak a szervezetben, akkor előfordulhat, hogy lúgos étrenddel kell kiegyensúlyozni.
Ha a táplálkozásod egészséges, tested a megfelelő PH értéken üzemel
Milyen élelmiszerek okoznak savasodást a szervezetben? tej és tejtermékek vörös húsok legtöbb gabona csicseriborsó fűszerek aszpartám burgonya aszalt szilva csokoládé mogyoró alkohol A PH egyensúlyba hozásához a megoldás egyszerű és logikus; együnk több lúgos anyagot, ami lúgos kémhatást okoz testünkben. Hogy csak néhányat említsek ezek közül az élelmiszerek közül: a legtöbb zöldség görögdinnye lime mangó mandula csírák avokádó zöld tea Amikor a tested lúgosabbá válik, a változások, amelyek végbe mennek, igazán elképesztőek! gyors fogyás fokozott energia kevesebb alvásigény javuló bőr- és hajállapot jobb mentális hozzáállás