You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Szükséged van lugosításra?

Személyi edződként igyekszem olyan cikkeket megosztani veled, amelyek segítik az egészséges életmód kialakítását és megtartását. A mai bejegyzés az önmagunk szeretetéről szól.

Az elfogyasztott ételek megváltoztatják a pH-szintet, így az savas vagy lúgos lesz. A meggyőződés szerint a nagy mennyiségű savas ételek fogyasztása károsítja a szervezetet, míg a lúgos vagy semleges ételek fogyasztása javíthat az egészségen.
Testünk belső rendszerének 7,0 feletti PH értékre van szüksége; immunológiai, enzimatikus és javító mechanizmusaink mind ebben a lúgos tartományban működnek a legjobban. Ha szervezetünk túlsavasodik, azaz a 7-es PH érték alá kerül, akkor a következő tüneteket tapasztalhatjuk:

alacsony energiaszint
fáradtság
orrdugulás
csalánkiütés
izomfájdalom
gyenge körmök
száraz bőr
száraz haj
gyakori megfázás és fertőzés
fejfájás
Ha ezek a tünetek jelentkeznek, és olyan ételeket fogyasztasz, amelyek savasodást okoznak a szervezetben, akkor előfordulhat, hogy lúgos étrenddel kell kiegyensúlyozni.

Ha a táplálkozásod egészséges, tested a megfelelő PH értéken üzemel

Milyen élelmiszerek okoznak savasodást a szervezetben?
tej és tejtermékek
vörös húsok
legtöbb gabona
csicseriborsó
fűszerek
aszpartám
burgonya
aszalt szilva
csokoládé
mogyoró
alkohol

A PH egyensúlyba hozásához a megoldás egyszerű és logikus; együnk több lúgos anyagot, ami lúgos kémhatást okoz testünkben. Hogy csak néhányat említsek ezek közül az élelmiszerek közül:
a legtöbb zöldség
görögdinnye
lime
mangó
mandula
csírák
avokádó
zöld tea

Amikor a tested lúgosabbá válik, a változások, amelyek végbe mennek, igazán elképesztőek!
gyors fogyás
fokozott energia
kevesebb alvásigény
javuló bőr- és hajállapot
jobb mentális hozzáállás